Ayurvedinen Kävelyhieronta

Ayurvedinen kokonaisvaltainen erikoishieronta

Ayurvedinen Kävelyhieronta harmonisoi ja tasapainottaa kehoa ja mieltä.

Ayurvedinen kävelyhieronta on intialaiseen lääketieteeseen perustuva kokonaisvaltainen hoito, jossa keho käydään läpi kokonaisuutena hellästi jaloilla painamalla. Kokonaisvaltaisen lähestymistavan taustalla on ayurvedinen näkökulma kokonaisesta ihmisestä, jossa mieli ei ole erillinen kehosta.

Kävelyhieronnan juuret ovat intialaisessa siddha-perinteessä, jonka harjoittajia voi löytää eteläisestä Intiasta vielä nykyäänkin. Käytännössä siddha-perinne on tamilien versio ayurvedasta, joka meillä tunnetaan usein nimellä ”intialainen lääketiede”.

Ayurvedinen kävelyhieronta on kokonaisvaltainen hierontahoitomuoto. Ayurvedinen kävelyhieronta eroaa meille tutummista hierontamuodoista, sillä emme keskity yksittäisiin lihaksiin tai lihasryhmiin. Keho käydään aina läpi kokonaisuutena, tietyssä järjestyksessä.

Hieronta perustuu painantaan, antaen lihaksille mahdollisuuden rentoutua. Tämä liittyy kehon omiin virtauksiin stimuloiden kehon imunestekiertoa eli lymfaattista järjestelmää. Koko kehon verenkierto voimistuu ja aktivoimalla virtauksia.

Kävelyhieronta muun muassa lievittää kipuja ja edesauttaa elimistön itseään korjaavia mekanismeja toimimaan optimaalisesti. Kävelyhieronta pistää kuonat liikkeelle solutasolla jättäen sinut harmoniseen tilaan hoidon jälkeen.

Tämä hieronta tasapainottaa koko ihmisen systeemiä ja luo harmonisen olotilan hoidon jälkeen.

Ayurvedisessä kävelyhieronnassa ei käytetä öljyjä! Hieronta tehdään jaloilla kevyesti painaen vaatteiden läpi. Mukaan rennot vaatteet, joissa mukava olla.

Miksi kävelyhierontaan?

Kävelyhieronta on kokonaisuudessaan elävöittävä hoitomuoto. Jaloilla painaen saadaan erilainen tuntu lihakseen, kuin käsillä tehtävällä hieronnalla. Hoidon erilainen aspekti koko hierontaan on hyvin yksilöllinen. Lihakseen kohdistuva paine saa lihaksen rentoutumaan. Koko kehon huomioiva hoito ei keskity tiettyyn lihasryhmään. Keho käydään läpi aina kokonaisuutena. Tämä on ehdottomasti hieronta, joka kannattaa kokea.

* Rentouttaa lihaksia
* Parantaa lymfanestekiertoa
* Parantaa ääreisverenkiertoa
* Lisää lihasten joustavuutta
* Lievittää kipuja
* Vähentää kehon stressihormonien määrää
* Tasapainottaa hermostoa päästä varpaisiin
* Nostaa kehon serotoniinin määrää ja näin ollen lisää hyvän olon tunnetta
* Hoidon jälkeen on autuas olotila

Tämä erikoishoito kannattaa kokea. Paineluhieronta on erityisen tehokas ja tuntuu syvällä. Hoito ulottaa vaikutuksensa solutasolle asti. Tämä on kokemuksellinen hoito.

Monia jännittää se, että tämä hoito tehdään jaloilla. ”Mitä, jos paine on liian kova?”
– Paine suhteutetaan aina yksilöllisesti ja kehon ongelmakohdat hypätään yli.
– Kommunikaatio hoitajan ja hoidettavan välillä, joka takaa juuri oikean paineen lihakseen.

Intialaisen lääketieteen linssien läpi katsottuna

Ayurvedinen kävelyhieronta tasapainottaa kolmea doshaa. Näitä ovat Pitta, Vata ja Kapha. Ayurvedan mukaan meissä jokaisessa on muuttumaton ja muuttuva aspekti. Muuttumatonta puolta edustaa Prakriti, jota kutsutaan myöskin ”kehotyypiksi” ja tämä on pysyvä, jo syntymässä saatu ominaisuus/aspekti. Vikriti on dosha, joka muuttuu ja liikkuu. Dosha on sanskritia ja merkitsee tummenevaa, epätasapainoa, tahraa, haittaa, vauriota. Tämä on se puoli meissä, joka muuttuu ja mihin voimme vaikuttaa.


Katso hintatiedot täältä!

……………………………………………………………..