Ayurvedinen Kävelyhieronta

Ayurvedinen kokonaisvaltainen erikoishieronta

Ayurvedinen Kävelyhieronta harmonisoi ja tasapainottaa kehoa ja mieltä.

Ayurvedinen kävelyhieronta on intialaiseen lääketieteeseen perustuva kokonaisvaltainen hoito, jossa keho käydään läpi kokonaisuutena hellästi jaloilla painamalla. Kokonaisvaltaisen lähestymistavan taustalla on ayurvedinen näkökulma kokonaisesta ihmisestä, jossa mieli ei ole erillinen kehosta.

Kävelyhieronnan juuret ovat intialaisessa siddha-perinteessä, jonka harjoittajia voi löytää eteläisestä Intiasta vielä nykyäänkin. Käytännössä siddha-perinne on tamilien versio ayurvedasta, joka meillä tunnetaan usein nimellä ”intialainen lääketiede”.

Ayurvedinen kävelyhieronta on kokonaisvaltainen hierontahoitomuoto. Ayurvedinen kävelyhieronta eroaa meille tutummista hierontamuodoista, sillä emme keskity yksittäisiin lihaksiin tai lihasryhmiin. Keho käydään aina läpi kokonaisuutena, tietyssä syklisessä järjestyksessä.

Hieronta perustuu painantaan, antaen lihaksille mahdollisuuden rentoutua. Tämä liittyy kehon omiin virtauksiin stimuloiden kehon imunestekiertoa eli lymfaattista järjestelmää. Koko kehon verenkierto voimistuu ja aktivoimalla virtauksia saamme elimistön optimaaliseen tilaan.

Kävelyhieronta muun muassa lievittää kipuja ja edesauttaa elimistön itse itseään korjaavia mekanismeja toimimaan hyvin. Kävelyhieronta pistää kuonat liikkeelle solutasolla asti.

Tämä hieronta tasapainottaa koko ihmisen systeemiä ja luo harmonisen olotilan hoidon jälkeen.

Ayurvedisessä kävelyhieronnassa ei käytetä öljyjä! Hieronta tehdään jaloilla kevyesti painaen vaatteiden läpi. Paine suhteutetaan AINA asiakkaan oman kehon mukaan. Hoidettavan ja hoitajan välillä toimii kommunikaatio, joka takaa juuri sopivan paineen.

Miksi kävelyhierontaan?

Kävelyhieronta on kokonaisuudessaan elävöittävä hoitomuoto. Jaloilla painaen saadaan erilainen tuntu lihakseen, kuin käsillä tehtävällä hieronnalla. Hoidon erilainen aspekti koko hierontaan on hyvin yksilöllinen. Lihakseen kohdistuva paine saa lihaksen rentoutumaan.
Tämä on ehdottomasti hieronta, joka kannattaa kokea!

* Rentouttaa lihaksia
* Parantaa lymfanestekiertoa
* Parantaa ääreisverenkiertoa
* Lisää lihasten joustavuutta
* Lievittää kipuja
* Vähentää kehon stressihormonien määrää
* Tasapainottaa hermostoa päästä varpaisiin
* Nostaa kehon serotoniinin määrää ja näin ollen lisää hyvänolon tunnetta
* Hoidon jälkeen on autuas olotila

Paineluhieronta on erityisen tehokas ja tuntuu syvällä. Hoito ulottaa vaikutuksensa solutasolle asti. Tämä on kokemuksellinen hoito, joka yllättää monet hyvinkin positiivisesti.

Monia jännittää se, että tämä hoito tehdään jaloilla. ”Mitä, jos paine on liian kova?”
– Paine suhteutetaan aina yksilöllisesti ja kehon ongelmakohdat hypätään yli.
Kommunikaatio hoitajan ja hoidettavan välillä, joka takaa juuri oikean paineen lihakseen.

Mukaan rennot vaatteet, joissa mukava olla!
Suositeltavaa on tulla hoitoon ilman rintaliivejä. Rintaliivit vaikeuttavat hoitoa selän kohdalla. Rintaliivit estävät verenkiertoa virtaamaan tasaisesti.

Intialaisen lääketieteen linssien läpi katsottuna

Ayurvedinen kävelyhieronta tasapainottaa kolmea doshaa. Näitä ovat Pitta, Vata ja Kapha. Ayurvedan mukaan meissä jokaisessa on muuttumaton ja muuttuva aspekti. Muuttumatonta puolta edustaa Prakriti, jota kutsutaan myöskin ”kehotyypiksi” ja tämä on pysyvä, jo syntymässä saatu ominaisuus/aspekti. Vikriti on dosha, joka muuttuu ja liikkuu. Dosha on sanskritia ja merkitsee tummenevaa, epätasapainoa, tahraa, haittaa, vauriota. Tämä on se puoli meissä, joka muuttuu ja mihin voimme vaikuttaa.


Katso hintatiedot täältä!

……………………………………………………………..