Ayurvedinen Kävelyhieronta

Ayurvedinen kävelyhieronta on intialaiseen lääketieteeseen perustuva kokonaisvaltainen hoito, jossa keho käydään läpi kokonaisuutena hellästi jaloilla painamalla. Kokonaisvaltaisen lähestymistavan taustalla on ayurvedinen näkökulma kokonaisesta ihmisestä, jossa mieli ei ole erillinen kehosta.

Kävelyhieronnan juuret ovat intialaisessa siddha-perinteessä, jonka harjoittajia voi löytää eteläisestä Intiasta vielä nykyäänkin. Käytännössä siddha-perinne on tamilien versio ayurvedasta, joka meillä tunnetaan usein nimellä ”intialainen lääketiede”.


Ayurvedinen kävelyhieronta on kokonaisvaltainen hierontahoitomuoto. Ayurvedinen kävelyhieronta eroaa meille tutummista hierontamuodoista, sillä emme keskity yksittäisiin lihaksiin tai lihasryhmiin. Keho käydään aina läpi kokonaisuutena.

Hieronta perustuu painantaan, joka tehdään tietyssä järjestyksessä antaen samalla lihaksille mahdollisuuden rentoutua. Tämä liittyy kehon omiin virtauksiin stimuloiden kehon imunestekiertoa eli lymfaattista järjestelmää. Koko kehon verenkierto voimistuu ja aktivoimalla virtauksia, hieronta tasapainottaa koko systeemiä.

Kävelyhieronta muun muassa lievittää kipuja ja edesauttaa elimistön itseään korjaavia mekanismeja toimimaan optimaalisesti. Kävelyhieronta pistää kuonat liikkeelle solutasolla jättäen sinut harmoniseen tilaan hoidon jälkeen.

Ayurvedistä kävelyhierontaa käytetään myös lämmittelymuotona valmistaen kehoa fyysiseen suoritukseen. Voit siis hyvillä mielin mennä vaikka jooga- tai tanssitunnille kävelyhieronnan jälkeen.

Varaa aikasi ajanvarauskalenterista! https://www.varaaheti.fi/shakta/fi