Nimeni on Erika Boström. Joogi. Tanssija. Elämän optimoija.
Elämän tarkoitus on tehdä elämästä itsesi näköinen. Keskittymällä niihin asioihin, jotka tuovat iloa ja innostusta – seurata omia vahvuuksia. Uuden luominen. Elämä on opin pituinen matka ja se on myös jatkuvaa muutosta. Jakamalla eteenpäin sitä, minkä tiedän itselleni toimivan. Seurata dharmaa, eli sitä mikä saa minut kipinöimään. Mikä sinut saa innostumaan, mikä saa silmäsi loistamaan? Elämä on aivan liian lyhyt tehdäksesi asioita, joista ei pidä, joten miksipä et keskittyisi asioihin, joista tykkäät ♥

”Näitä tarinoita voidaan kutsua myös Samskara –
”Elämä on lumoavaa, kunhan vain uskallamme päästää irti tarinoista, joita itsellemme kerromme”
Nämä ovat koodeja, joita olemme itseemme keränneet koko elämän”
Jooga on osa elämää. Intohimo, työ ja harrastus, jonka opiskelu on elämän mittainen matka. Joogan, sen klassisessa muodossaan löysin vuonna 2015. Shaiva-Shakta tradition Kaula-jooga toi mukanaan aspektin, joka monesta ”modernista joogasta” puuttui. Joogan kiireettömyys toi harjoitukseen rauhan, joka oli syvästi tervetullut. Huomasin nauttivani joogamatolla niin harjoituksen ajan kuin sen jälkeenkin aivan uudella tavalla.
”Kaikenlaista joogaa on tullut kokeiltua, ilmajoogasta hotjoogaan.
Kun löysin Traditionaalisen Joogan, jokin pysäytti minut”
Modernin joogan näkökulmaan tuli tutustuttua 2020-2021, kun opiskelut veivät uuden jooga metodin Alanna Kaivalya Yoga Method pariin. Tämän metodin RYT200 suoritin 2021 toukokuussa. Yhdistän osassa tunneista vinyasa joogaa yhdistettynä Shakta tradition kiireettömyyteen sekä uppoutuneisuuteen. Se, johon siinä koulukunnassa olen niin syvästi rakastunut.
Toinen intohimoni on tanssi . Olen harrastanut soolo- ja paritansseja vuosia ja syventänyt tanssin pedagogisia oppeja myös Taidekorkeakoulussa. Rakastetuimmat tanssilajit vuosien aikana ovat olleet Brasilialainen Zouk, Salsa, Kizomba, Flamenco & Nykytanssi. Tanssin saralla löytyy samaa tematiikkaa kuin mitä veda-filosofiakin tarjoaa.
Tarkastelemalla ja tutkimalla erilaisia kehotekniikoita esim. Feldenkrais-, Alexander ja Klein-tekniikkaa olen laajentanut näkökulmaa kehon potentiaaliin. Somatiikan saralla on paljon annettavaa meille jokaiselle.
”Kehollamme on aivan mieletön voima sisällyttää itseensä koko elämämme. Somaattiset menetelmät ovat oleellinen osa tiellämme
kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin!”
Kaula tradition joogaa olen opiskellut Shri Kali Ashramissa, Thaimaassa. Ashramia luotsaa Ācārya Bhagavan Shri Shanmukha. Bhagavan onkin viimeisiä eläviä Kaula-tradition mestareita. Tämän tradition Suomeen on tuonut Shakta Joogakoulu, jossa olen vuosia opiskellut ja myös opettanut vuosina 2019-2021.
Joogaopettajaksi valmistuin ensimmäistä kertaa Shakta joogakoulusta 2018.
RYT200-certifioinnin suoritin Shri Kali Ashramissa, Thaimaassa 2019.
Shaktan opettajakoulun kävin uudelleen kertauksena 2020. Jokaisella kierroksella opettajakoulusta tarttuu aivan eri asioita. Se, mihin olet valmis sillä hetkellä määrittää sen, mitä pystyt sisäistämään. Tätä koulutusta suositan aivan jokaiselle. Suurin osa tulee kouluun ymmärtämään paremmin joogaa kuin pystyä opettamaan.
Alanna K. Method Vinyasa Jooga RYT200 suoritin 2021.
OPISKELU – elämän pituinen matka
Ayurvedinen Kävelyhieronta kulkee joogan rinnalla. Tätä hierontaa opetetaan Shaiva-Shakta tradition jooga ashramissa, Shri Kalissa (Thaimaa), mistä myös traditionaalinen joogasuuntaus kumpuaa. Ayurvedinen Kävelyhieronta on olennainen osa traditiota ja jokainen päivä aloitetaankin tekemällä pareittain hierontavaihtarit. Siitä voi päivä alkaa jouhevasti.
Ayurvedinen kävelyhieronta on yksi erittäin toimivista menetelmistä saada asanaharjoittelun hyödyt myös, mikäli ei pysty tekemään asana-harjoittelua.
Kävelyhierontaa olen opiskellut sekä Shri Kali Ashramissa Thaimaassa että myös Shakta-joogakoulussa Helsingissä.
Lisäksi olen kurssittanut itseni Intialaiseen Päähierontaan sekä Kiinalaiseen Jalkahierontaan. Käynyt Reiki-kursseja. Opiskelen koko ajan mieltä ja psykologiaa, hypnoosin eri menetelmiä, NLP:tä, sekä luen kirjallisuutta joogasta, ja sen filosofiasta. Maailma on täynnä mielenkiintoisia asioita. Olenkin joskus ihmetellyt, miten ihmisillä on aikaa katsoa televisiota, siihen kun itsellä ei oikein aika tahdo riittää. Kaikki tosin valitsee henkilökohtaisesti mihin huomionsa kiinnittää. Ja kaikki on okei ♥
On tosin hyvä muistaa antaa itsensä myös levätä välillä. Paras vinkki jokaiselle: Asetu selälle maaten, täysin rentona. Ota kaikki tila ympäriltäsi ja todella antaudu lattian kannateltavaksi. Sulje silmät. Rentoudu. Uppoudu Savasanaan. Tämän voit toistaa joka päivä hetkessä, jossa tunnet tarvitsevasi itsellesi hetken aikaa. Pelkkä oleminen riittää.
Kutsun Sinut mukaan joogan ihmeelliseen maailmaan!
