Kuka olen?

Nimeni on Erika Boström. Paljasjalkainen stadilainen, nykyisin Vantaalla asuva.
Joogi. Tanssija. Elämän optimoija.

Elämän tarkoitus on tehdä elämästä itsesi näköinen. Keskittymällä niihin asioihin, jotka tuovat iloa ja innostusta – seurata omia vahvuuksia ja luoda sellaista, mikä on juuri Sinulle uniikkia.


”Elämä on lumoavaa, kunhan vain uskallamme päästää irti tarinoista, joita itsellemme kerromme”

Jooga on osa elämää. Intohimo, työ ja harrastus, jonka opiskelu on elämän mittainen matka. Joogan, sen klassisessa muodossaan löytyi vuonna 2015. Shaiva-Shakta tradition Kaula-jooga toi mukanaan aspektin, joka monesta ”modernista joogasta” puuttui. Joogan kiireettömyys toi harjoitukseen rauhan, joka oli syvästi tervetullut.

”Kaikenlaista joogaa on tullut kokeiltua, ilmajoogasta hotjoogaan. Kun löysin Traditionaalisen Joogan, jokin pysäytti minut”

Modernin joogan näkökulmaa tuli sivuttua 2020-2021, kun opiskelut veivät uuteen jooga metodiin Alanna Kaivalya Yoga Method. Tämän metodin RYS200 suoritin 2021 toukokuussa ja metodi aiheuttikin monia ristiriitoja aiemmin oppimani kanssa. Sellaisenaan tätä metodia ei tulla ohjauksessani näkemään, sillä yksi syy miksi alun perin rakastuin Shakta-traditioon, oli sen kiireettömyys ja uppoutuneisuus.

Toinen intohimoni on tanssi . Olen harrastanut soolo- ja paritansseja vuosia ja syventänyt tanssin pedagogisia oppeja myös Taidekorkeakoulussa. Rakastetuimmat tanssilajit vuosien aikana ovat olleet Brasilialainen Zouk, Salsa, Kizomba, Flamenco & Nykytanssi. Tanssin saralla löytyy samaa tematiikkaa kuin mitä veda-filosofiakin tarjoaa.

Tarkastelemalla ja tutkimalla erilaisia kehotekniikoita esim. Feldenkrais-, Alexander ja Klein-tekniikkaa olen laajentanut näkökulmaa kehon potentiaaliin.

”Kehollamme on aivan mieletön voima sisällyttää itseensä koko elämämme. Somaattiset menetelmät ovat oleellinen osa tiellämme
kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin!”

Opetan ja opiskelen traditionaalista joogaa Shakta-Joogakoulussa, Helsingin Kalasatamassa. www.shakta.fi Olen myös opiskellut Shri Kali Ashramissa, Thaimaassa. Ashramia luotsaa Ācārya Bhagavan Shri Shanmukha. Bhagavan onkin viimeisiä eläviä Kaula-tradition mestareita.

Helsingissä joogaopettajaksi valmistuin Shakta joogakoulusta 2018.
RYS200-certifioinnin suoritin Ashramissa, Thaimaassa 2019.
Shaktan opettajakoulun kävin uudelleen kertauksena 2020. Jokaisella kierroksella opettajakoulusta tarttuu aivan eri asioita. Se, mihin olet valmis sillä hetkellä määruttää sen, mitä pystyt sisäistämään.

Ayurvedinen Kävelyhieronta on kulkenut joogan rinnalla. Tätä hierontaa opetetaan niin Shakta-joogakoulussa kuin Shri Kali Ashramissa. Hieronta on olennainen osa traditiota ja ashramissa jokainen päivä aloitetaankin tekemällä pareittain hierontavaihtarit.

Ayurvedinen kävelyhieronta on yksi erittäin toimivista menetelmistä saada asanaharjoittelun hyödyt myös, mikäli ei pysty tekemään asana-harjoittelua.

Kävelyhierontaa olen opiskellut sekä Shakta-joogakoulussa että Shri Kali Ashramissa. Tarjoan Ayurvedistä kävelyhierontaa hoitohuoneellani Asolassa, Vantaalla.

Tule kokeilemaan hellää ja kokonaisvaltaista hierontahoitoa!