MINÄ OLEN

Nimeni on Erika Boström. Joogi. Tanssija. Elämän optimoija. Keho-mieli-yhdistäjä.

Mottoni ovat ilo, nauru, uteliaisuus! Tarkastelu, ennen reagointia!
Elämä on opin pituinen matka ja se on myös jatkuvaa liikkeessä olevaa muuntumista.
Niinkuin äitini on sanonut, elämän tarkoitus on elää!

Mieli on voimakas, ja se on lopulta kaikki mitä meillä on. Mielen kautta me tehdään elämästä just niin kamalaa tai niin ihanaa, kuin me se koetaan. Uteliaisuus seuraa mukana.

Olen luomassa täällä uutta maailmaa, rentoutuksen kautta!
Dharman seuraaminen, hetki hetkeltä.

Koen , että tehtäväni on jakaa eteenpäin sitä, minkä olen kokenut olevan itselleni hyödyksi ja tiedän sen oman kokemukseni kautta toimivan.

Miksipä et keskittyisi asioihin, joista tykkäät ♥ 

”Elämä on lumoavaa, kunhan vain uskallamme päästää irti tarinoista, joita itsellemme kerromme”

Näitä tarinoita kutsutaan sanskriitin kielessä ’Samskara
Nämä ovat koodeja, joita olemme itseemme keränneet koko elämän”

Jooga on osa elämää. Se on intohimo, työ ja harrastus, jonka opiskelu on elämän mittainen matka. Joogan, sen klassisessa muodossaan löysin vuonna 2015. Shakta tradition Kaula-jooga toi mukanaan aspektin, joka monesta ”modernista joogasta” puuttui. Joogan kiireettömyys toi harjoitukseen rauhan, jota olin tietämättäni syvästi kaivannut. Huomasin nauttivani jokaisella solullani joogamatolla niin harjoituksen ajan, kuin sen jälkeenkin. Elämäni sai uuden kappaleen, aivan uudella tavalla. Olen kokenut syvän rentouden tilan joogan kautta ja tiedän sen auttavan meitä jokaista. Maailma on aivan liian täynnä stressiä. Yksi elämäntehtävistäni on rentouttaa ihmisiä. Tehtäväni on elimoinoida stressihormoneja ja luoda tilaa olemiselle, rentoudelle ja uppoutumiselle. Rentoutumisen kautta ihminen saa tilaa omalle sisäiselle olemukselleen. Olen, koska luon tuota tilaa sekä joogan kautta, että erilaisten kehohoitojen muodossa.

”Kaikenlaista joogaa on tullut kokeiltua, ilmajoogasta hotjoogaan.
Kun löysin Traditionaalisen Joogan, jokin pysäytti minut”

”Modernimman” joogan näkökulmaan tuli tutustuttua 2020-2021, kun opiskelut veivät uuden jooga metodin Alanna Kaivalya Yoga Method pariin. Tämän metodin RYT200 suoritin 2021 toukokuussa. Yhdistän osassa tunneista Vinyasa joogaa yhdistettynä Shakta tradition kiireettömyyteen sekä uppoutuneisuuteen.

Kaikki jooga jota ohjaan, ohjaan hyvin vahvasti Shakta-tradition linssien läpi.

Yin-jooga tuli mukaan , kun päädyin opiskelemaan tätä hellävaraista joogan muotoa.
Yin-jooga opettajan 50hours suoritin syksyllä 2023. (Zen Studio Malaga)

Toinen intohimoni on tanssi . Olen harrastanut soolo- ja paritansseja vuosia ja syventänyt tanssin pedagogisia oppeja myös Taidekorkeakoulussa. Rakastetuimmat tanssilajit vuosien aikana ovat olleet Brasilialainen Zouk, Salsa, Kizomba, Flamenco & Nykytanssi. Tanssin saralla löytyy samaa tematiikkaa kuin mitä veda-filosofiakin tarjoaa.

Tarkastelemalla ja tutkimalla erilaisia kehotekniikoita esim. Feldenkrais-, Alexander ja Klein-tekniikkaa olen laajentanut näkökulmaa kehon potentiaaliin. Somatiikan saralla on paljon annettavaa meille jokaiselle.

Kehollisuus on tärkein työkalu meille ihmisille,
jos todella haluamme kokea mitä on olla ihminen.

”Kehollamme on aivan mieletön voima sisällyttää itseensä koko elämämme. Somaattiset menetelmät ovat oleellinen osa tiellämme
kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin!”

Kaula tradition joogaa olen opiskellut Shri Kali Ashramissa, Thaimaassa. Ashramia luotsaa Ācārya Bhagavan Shri Shanmukha. Bhagavan onkin viimeisiä eläviä Kaula-tradition mestareita. Tämän tradition Suomeen on tuonut Shakta Joogakoulu, jossa olen vuosia opiskellut ja myös opettanut vuosina 2019-2021.

Joogaopettajaksi valmistuin ensimmäistä kertaa Shakta joogakoulusta 2018.
RYT200-certifioinnin suoritin Shri Kali Ashramissa, Thaimaassa 2019.
Shaktan opettajakoulun kävin uudelleen kertauksena 2020. Jokaisella kierroksella opettajakoulusta tarttuu aivan eri asioita. Se, mihin olet valmis sillä hetkellä määrittää sen, mitä pystyt sillä hetkellä sisäistämään. Tätä koulutusta suositan aivan jokaiselle. Monet tulevat oppimaan lisää nimenomaan joogasta sen alkuperäisessä viisausperinteen muodossa.

OPISKELU – elämän pituinen matka

Ayurvedinen Kävelyhieronta kulkee joogan rinnalla. Tätä hierontaa opetetaan Shaiva-Shakta tradition ashramissa, Shri Kalissa joogan rinnalla. Vuonna 2024 ashramit sijaitsevat Malesiassa sekä Intiassa.

Ayurvedinen Kävelyhieronta on olennainen osa traditiota ja jokainen päivä aloitetaan tekemällä pareittain hierontavaihtarit. Kun kehomieli on optimoitu, voi päivän harjoitukset alkaa. Ayurvedinen kävelyhieronta on yksi erittäin toimivista menetelmistä saada asanaharjoittelun hyödyt myös, mikäli ei pysty tekemään asana-harjoittelua.
Kävelyhierontaa olen opiskellut sekä Shri Kali Ashramissa Thaimaassa ja Intiassa, että myös Shakta-joogakoulussa Helsingissä.

Lisäksi olen opiskellut Intialaista Päähierontaa sekä Kiinalaista Jalkahierontaa (2021). Kvanttihypnoosin maailmaan uppouduin 2022. Olen suorittanut Reiki 1 ja Reiki 2 kurssit (2023). (Ensimmäisen Reiki 1 kurssin suoritin jo vuonna 2012 Dubaissa) Niin ikään vuosi 2023 toi uusia opiskeluja, kun kuulin kutsun opiskella Äänimaljahoitajaksi (Tiibetiläiset Äänimaljat) sekä sointukylpyjen ohjaajaksi.

Opiskelen ja tutkin mieltä ja psykologiaa, hypnoosin eri menetelmiä ja NLP:tä, värähtelyjen ja äänen voimaa. Todellisuuden luonne ja sen aspektien tutkiminen on elämän pituinen matka sekin. Luen kirjallisuutta joogasta, ja sen filosofiasta.

Maailma on täynnä mielenkiintoisia asioita. Olenkin joskus ihmetellyt, miten ihmisillä on aikaa katsoa televisiosta sarjoja ja elokuvia, siihen kun itsellä ei oikein aika tahdo riittää, eikä kyllä motivaatiokaan, sillä useimmat näistä ovat täynnä väkivaltaa jota en nyt ihan vapaaehtoisesti halua katsella. Kaikki tosin valitsee henkilökohtaisesti mihin huomionsa kiinnittää. Ja kaikki on okei ♥ 

Tietoisuudella on yksi tehtävä, ja se on kokemusten kerryttäminen. Olivatpa kokemukset sitten millaisia tahansa, niillä on nimenomaan sen kokemuksellinen arvo ja tarkoitus. Elämä on tarkoitettu kokemuksille, tunteille ja irti päästämiselle.

On tosin hyvä muistaa antaa itsensä myös levätä välillä. Paras vinkki jokaiselle: Asetu selälle maaten, täysin rentona. Ota kaikki tila ympäriltäsi ja todella antaudu lattian kannateltavaksi. Sulje silmät. Rentoudu. Uppoudu Savasanaan. Tämän voit toistaa joka päivä, kun tunnet tarvitsevasi hetken aikaa. Pelkkä oleminen riittää.

Kutsun Sinut mukaan joogan ihmeelliseen maailmaan!