JOOGA

Kaula-traditio. Tantrinen traditio.

Kaula tulee sanasta Kula (sanskrit), joka viittaa kokonaiseen “yksikköön”. Se on heimo tai perhe, joka katselee ilmennyttä todellisuutta tämän kautta.

Kaula-traditio, Shaiva-Shakta traditio viittaa elämäntieteeseen, jossa itämainen maailmankuva, filosofia ja asana harjoittelu kietoutuvat yhteen. Kaula-traditio kuvaa koko elämää, sen koko kirjoa ja kaikki mikä siihen liittyy tai on liittymättä.

Kaula-tradition meditatiivinen jooga on tila, jossa sisäiset resurssit ja prosessit saavat otetta. Joogaharjoituksen kautta ”hienosäädämme” omaa havaintokykyämme ja ymmärrystä todellisuuden luonteesta. Harjoitus ”virittää” koko kehomieli-systeemiä optimoiden sen jokaista osapuolta.

"Ymmärryksen voi saada vain kokemuksen kautta. "


Kehoon varastoituu paljon jännitteitä eletystä elämästä. Asanaharjoittelu poistaa turhuuksia ja häivyttää epäolennaisuuksia. Tätä kautta syntyy tilaa.

Joogaharjoitus auttaa ennenkaikkea tasapainottamaan hermostoamme. Uppoutuminen harjoitukseen aktivoi parasympaattista hermoston puolta, joka vastaa palautumisesta. Kun palautumisprosessit aktivoituvat säännöllisesti, ihminen voi yksinkertaisesti paremmin. Mielen epätasapainotilat väistyvät vähitellen.

Kaula-tradition perinnetieto ja jooga ulottuu Intiaan Shri Kali Ashramiin. Ashramia luotsaa Ācārya Bhagavan Shri Shanmukha. Bhagavan onkin yksi viimeisiä eläviä Kaula-tradition mestareita. Tämän tradition Suomeen on tuonut Shakta Joogakoulu.

Kaula-tradition perusjoogaharjoitus on Tri-Dosha Tasapainottava. Tämä harjoitus on ennenkaikkea tie hermoston tasapainottamiseen. Taustalla vaikuttaa Ayurveda ja Intialainen lääketiede, joka näkee ihmisen aina kokonaisena.

Joogaharjoitus optimoi ihmistä kokonaisuutena. Suorittamista ei tarvita.
”Pyrkimisen poistaminen onkin nykyihmiselle ehkä haasteellisin asia”

Traditionaalinen jooga on muinainen viisausperinne, josta puuttuu osa modernille joogalle tyypillisiä asioita, mm. liike hengityksen tahtiin on modernin joogan piirre, joka on syntynyt vasta 1900-luvun alkuvuosikymmenien jumppakulttuurin ja kehonrakennus kulttuurin myötä. Traditionaalisessa joogassa hengitys on osittain mukana, mutta siihen ei kiinnitetä samalla tavalla huomiota. Tunnit ovat lempeitä ja kiireettömiä, joissa hengitys ja keho saa asettua aivan itse. Näitä joogatunteja ohjaan nimellä Tasapainottava jooga.

”Stressi saa kehomme taistele-pakene tilaan.
Pitkittyneenä tämä ei palvele ihmistä”

Stressi sulkee kehomme palauteluuppeja esimerkiksi sammuttamalla ruoansulatustamme.

Palautuminen on tärkeä osa ihmisen kokonaisvaltaista hyvinvointia. Hermoston tasapainottuessa, saatamme kehomme ja mielemme ”linjaan.”

Kaikki tapahtuu rentoutuksen kautta, jolloin myös asana harjoituksesta tulee nautinnollinen harjoitus.

Keho löytää itsestään elementtejä, jotka auttavat itsesäätelemään koko systeemiään.

Hyvinvointimme ja mielialamme kohenee ja paranee kokonaisuudessaan.

Traditionaalinen Jooga perustuu suoritusvapauteen. Se on joogaa, jota ei tarvitse ”tehdä” ja joka syntyy rentoutuksen ja lempeyden myötä.

Nyky-yhteiskunnassa ihmiset ovat ihan tarpeeksi stressaantuneita elämässään. Stressihormonit jylläävät pienestäkin. Tätä aspektia meidän ei tarvitse lisätä joogatunnilla. Se, mitä tuomme lisää on tasapaino ja harmonia, ”ilman tavoitetta päästä mihinkään”. Annamme joogan tapahtua, kun päästämme irti kontrollista.

”Jooga on hyvinvointia päästä varpaisiin, joka ulottuu jokaiseen soluun asti”

Jooga syksy 2023

JOOGAOHJAUKSET 2019 lähtien

Easyfit Kaari 10/2020 - ohjaukset jatkuvat
Zen tila, Vantaa 05/2020 - 05-2023- Zen Tilan toiminta loppui 05/2023.
Treenikaverit FB ryhmä (Lempeä jooga, Kehon liike & Kasvojooga 2019 - 05/2023
Padma Joogastudio Tuusula 10/2020 - 03/2022
Shakta joogakoulu (Shakta-jooga) 06/2019-03/2021
Let's go Center, Vantaa 2019

JOOGAN ERI MUODOT

Traditionaalisen joogan lisäksi ohjaan myös Vinyasa-joogaa sekä Yin-joogaa. Näillä tunneilla on mukana enemmän ”modernin joogan” piirteitä, kuten apuvälineitä ja musiikkia.

Vinyasa-flow on dynaaminen tunti, mutta jota ohjaan ”traditionaalisen linssien läpi” Vaikka kyseessä on kehoa haastavampi tunti, tehdään asanat huolella asettuen. Hengitys upottaa meidät syvemmälle asanaan, ja asanat tehdään rauhassa sekä tunnustellen.

Yin-jooja on rauhallinen tunti. Apuvälineitä käyttäen uppoudumme asanoihin 2-5 minuutiksi. Tämä kehoa hellivä tunti aktivoi fascia- ja sidekudoksia saaden lymfakierron liikkeelle. Sulauttamalla olemuksemme osaksi jokaista asanaa, pääset samankaltaiseen meditatiiviseen tilaan, kuin Tasapainottavallakin jooga tunnilla.

Tarjoan yksityisjoogatunteja tarjolla Vantaalla – Asolassa. Tunnin aikana teemme asiakkaalle sopivan harjoituksen ja käymme läpi asiakkaan omat tavoitteensa joogalle

KASVOJOOGA

Kasvojoogaa olen ohjannut huhtikuusta 2021 lähtien. Kasvojooga live tunteja pääset seuraamaan Facebook Treenikaverit-ryhmässä. Tämä ilmainen Facebook ryhmä on kerännyt jo lähes 35 000 jäsentä ja tarjoaa erilaisia kehonhuolto tunteja lähes päivittäin.
Liity ryhmään tästä >>> https://www.facebook.com/groups/211360150315273

Tilaa Soul Elements You Tube kanava ja harjoita kasvojoogaa You Tubessa. Tulossa myös joogaharjoituksia sekä ayurvedisiä videoita 🙂

JOOGA PALAUTTEITA


"Olen suorastaan koukussa näihin tunteihin"Asiakas 03/2023

"Tuntuu, että sun joogatunneilla jooga tapahtuu! 
Muualla tuntuu, kuin olisin käynyt vaan jumpassa"

Asiakas 01/2023
"Mä oikein odotan näitä joogatunteja"Asiakas 08/2022
"Tää on aivan paras viikon nollaus tunti"Asiakas 01/2022 
"Tää joogatunti oli täydellinen, siinä oli kaikkea, mutta ei mitään liikaa."

Asiakas 11/2021