Traditionaalinen Jooga

Kaula-traditio. Tantrinen traditio.

Kaula tulee sanasta Kula (sanskrit), joka viittaa kokonaiseen “yksikköön”. Se on heimo tai perhe, joka katselee ilmennyttä todellisuutta tämän kautta.

Kaula-traditio, toiselta nimeltään tantra on elämäntiede, jossa itämainen maailmankuva ja filosofia kietoutuvat yhteen. Kyseessä on traditionaalinen tantra-jooga. Toisin kuin yleisesti luullaan, sana tantra ei viittaa seksuaalisuuteen tai erilaisiin seksitekniikoihin. Tätä edellämainittua suuntausta tulisikin kutsua neo-tantraksi, joka on saanut vaikutteensa modernin joogan aikana viimeisen reilun sadan vuoden aikana. Kaula-tradition meditatiivinen jooga keskittyy sisäisiin prosesseihin, joiden kautta hienosäädämme omaa havaintokykyämme.

”Stressi saa kehomme taistele-pakene tilaan.
Pitkittyneenä tämä ei palvele ihmistä”

Traditionaalinen Jooga perustuu Intialaiseen lääketieteeseen, jossa keho-mieli yhteyttä ei eroteta. Nämä kaksi asiaa kuuluvat olennaisena osana toisiinsa, ovat ikäänkuin kietoutuneena toisiinsa erottamattomasti.

Traditionaalinen jooga optimoi ihmistä kokonaisuutena. Harjoituksessa tiedostamattomalle mielelle jätetään tilaa harjoituksen meditatiivisen luonteensa takia.

Traditionaalinen Jooga on muinainen viisausperinne, josta puuttuu osa modernille joogalle tyypillisiä asioita, mm. musiikkia et tunneilla kuule.

Traditionaalinen Jooga perustuu nimenomaan rentoutukseen ja lempeyteen. Se on joogaa, jota ei tarvitse suorittaa. Ihmiset ovat tarpeeksi stressaantuneita elämässään ja stressihormonit ovatkin lähes koko ajan läsnä. Stressi sulkee kehomme palauteluuppeja esimerkiksi sammuttamalla ruoansulatustamme. Palautuminen on tärkeä osa ihmisen kokonaisvaltaista hyvinvointia. Aktivoimalla parasympaattista hermostoamme, saatamme kehomme ja mielemme linjaan. Kaikki tapahtuu rentoutuksen kautta, jolloin asanaharjoituksesta tulee nautinnollinen harjoitus. Keho löytää itsestään elementtejä, jotka auttavat itsesäätelemään koko systeemiämme. Hyvinvointimme kokonaisuudessaan kohenee ja paranee.

Kannattaa tutustua Maailmanpuu podcastiin!
Yksi suosituimmista jaksoista ovat nimenomaan jaksot tantrasta.

Ohjaan Helsingissä ja Vantaalla. Vuodesta 2019 olen ohjannut Shakta Joogakoululla, Kalasatamassa. Lisäksi viikkotunteja löytyy Zen-tilasta, Korsosta sekä Easy-Fit Kaaresta. Kysy lisää, mikäli haluat traditionaalista joogaa omalle salillesi tai studiolle!
Kesäisin ohjaan myös puistoissa sään salliessa.

Joogan viikkotunteja: