JOOGA

Kaula-traditio. Tantrinen traditio.

Kaula tulee sanasta Kula (sanskrit), joka viittaa kokonaiseen “yksikköön”. Se on heimo tai perhe, joka katselee ilmennyttä todellisuutta tämän kautta.

Kaula-traditio, (Shaiva-Shakta traditio) toiselta nimeltään myös tantra viittaa elämäntieteeseen, jossa itämainen maailmankuva, filosofia ja asana harjoittelu kietoutuvat yhteen. Voidaan puhua myös traditionaalisesta tantra-joogasta. Toisin kuin yleisesti luullaan, sana tantra ei viittaa seksuaalisuuteen tai erilaisiin seksitekniikoihin. Tantra kuvaa koko elämää, sen koko kirjoa ja kaikki mikä siihen liittyy tai on liittymättä. Seksuaalisuus on toki tätä kokonaisuutta, mutta se ei kietoudu vain sen ympärille kuten nykymaailmassa monesti sanalla ’tantra’ viitataan.

Kaula-tradition meditatiivinen jooga keskittyy sisäisiin prosesseihin, joiden kautta hienosäädämme omaa havaintokykyämme. Ymmärtämys tulee vain kokemuksen kautta. Asana harjoittelu poistaa turhuuksia, se häivyttää epäolennaisuuksia ja antaa tilaa. Jooga auttaa hermostomme tasapainottamisessa. Se aktivoi parasympaattista hermoston puolta, joka vastaa palautumisesta.

”Stressi saa kehomme taistele-pakene tilaan.
Pitkittyneenä tämä ei palvele ihmistä”

Jooga perustuu Intialaiseen lääketieteeseen, jossa keho-mieli yhteyttä ei eroteta. Nämä kaksi asiaa kuuluvat olennaisena osana toisiinsa, ovat ikäänkuin kietoutuneena toisiinsa erottamattomasti.

Joogaharjoitus optimoi ihmistä kokonaisuutena. Harjoituksessa tiedostamattomalle mielelle jätetään tilaa harjoituksen meditatiivisen luonteensa takia. Suorittamista ei tarvita.

Traditionaalinen jooga on muinainen viisausperinne, josta puuttuu osa modernille joogalle tyypillisiä asioita, mm. liike hengityksen tahtiin on modernin joogan piirre, joka on syntynyt vasta 1900-luvun alkuvuosikymmeninä. Traditionaalisessa joogassa hengitys on jonkin verran mukana, mutta siihen ei kiinnitetä samalla tavalla huomiota. Tunnit ovat lempeitä ja kiireettömiä, joissa hengitys saa asettua aivan itse.

Stressi sulkee kehomme palauteluuppeja esimerkiksi sammuttamalla ruoansulatustamme. Palautuminen on tärkeä osa ihmisen kokonaisvaltaista hyvinvointia. Aktivoimalla parasympaattista hermostoamme, saatamme kehomme ja mielemme linjaan. Kaikki tapahtuu rentoutuksen kautta, jolloin asana harjoituksesta tulee nautinnollinen harjoitus. Keho löytää itsestään elementtejä, jotka auttavat itsesäätelemään koko systeemiämme. Hyvinvointimme ja mielialamme kohenee ja paranee kokonaisuudessaan.

Traditionaalinen Jooga perustuu suoritusvapauteen. Se on joogaa, jota ei tarvitse ”tehdä” ja joka syntyy rentoutuksen ja lempeyden myötä.

Nyky-yhteiskunnassa ihmiset ovat ihan tarpeeksi stressaantuneita elämässään. Stressihormonit voivat alkaa jylläämään pienestäkin. Tätä aspektia meidän ei tarvitse lisätä joogatunnilla. Se, mitä tuomme lisää on tasapaino ja harmonia, ilman suorittamista. Annamme joogan tapahtua, kun päästämme irti kontrollista.

Kannattaa tutustua Maailmanpuu podcastiin!
Yksi suosituimmista jaksoista ovat jaksot tantrasta.

”Jooga on hyvinvointia päästä varpaisiin”

Yksityisjoogatunteja tarjolla Vantaalla – Asolassa. Tunnin aikana teemme asiakkaalle sopivan harjoituksen ja käymme läpi asiakkaan omat tavoitteensa joogalle.

Ohjaan joogaa tällä hetkellä Helsingissä ja Vantaalla.
Joogan viikkotunteja 2023:


Shakta joogakoululla ohjasin Shakta-joogaa 06/2019-03/2021.
Padma Joogastudioilla ohjasin 10/2020 – 03/2022

Kasvojoogaa olen vetänyt huhtikuusta 2021 lähtien. Kasvojooga live tunteja pääset seuraamaan Facebook Treenikaverit-ryhmässä. Tämä ilmainen Facebook ryhmä on kerännyt jo lähes 35 000 jäsentä ja tarjoaa erilaisia kehonhuolto tunteja lähes päivittäin.
Liity ryhmään tästä >>> https://www.facebook.com/groups/211360150315273

Uusi kasvojooga harjoitus kerran kuukaudessa!

Tilaa Soul Elements You Tube kanava ja harjoita kasvojoogaa You Tubessa. Tulossa myös joogaharjoituksia sekä ayurvedisiä videoita 🙂

JOOGA PALAUTTEITA

"Tuntuu, että sun joogatunneilla jooga tapahtuu! Muualla tuntuu, kuin olisin käynyt vaan jumpassa"

Asiakas 01/2023

"Mä oikein odotan näitä joogatunteja"

Asiakas 08/2022

"Tää on aivan paras viikon nollaus tunti"

Asiakas 01/2022

"Tää joogatunti oli täydellinen, siinä oli kaikkea, mutta ei mitään liikaa."

Asiakas 11/2021